Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2500 евро струва прекарването на мигрант през България

4 коментара
Снимка: БГНЕС

Таксата за прекарване на нелегален мигрант през България е 2500 евро. Това е установило разследване на ГДБОП и прокуратурата, по което в четвъртък бяха арестувани шестима души, съобщи зам.-шефът на дирекцията Людмил Николов. 1500 евро са оставали за ръководителя на групата, а с останалите пари той се е разплащал с всички надолу по веригата. Заподозреният като лидер на групата е в ареста, но по друго дело – за наркотици.

ГДБОП работи по групата от началото на годината. През септември материалите са докладвани на прокуратурата, а в четвъртък са арестувани заподозрените, обясни прокурорът Христо Кръстев. Петима от задържаните са осъждани за различни престъпление, сред които кражби, грабежи и наркотици.

Докато ГДБОП е наблюдавала групата, са установени 16 опита за прекарване на мигранти. Всичките са били неуспешни, защото са били подавани сигнали до полицията и са арестувани шофьорите. Става дума за 15 души, които са обвинени по други дела. Прик акцията в четвъртък са арестувани само заподозрените като организатори.

"Ние в момента се коментираме само с организаторите, които се занимават с набиране на шофьори, с набиране на хора, които се грижат за изхранването, с набиране на хора, които евентуално подпомагат да преминат границата", обясни Николов.

При претърсванията са обискирани и домове на близки на задържаните. У тях са открити големи суми пари и се подозира, че роднините също са участвали в схемата.

Нелегалните мигранти са влизали у нас от Турция в района на Бургас. След това са транспротирани до града или до Пловдив или Пазарджик. Там са прекарвали известно време като са били осигурени подслон и храна. След това са престоявали още няколко дни в София. После са били извеждани към сръбската граница, която също е минавана нелегално.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Гьорче Петров Н
    #4

    Айде пак лъснахме на Първа Страница на Скайнюз, отново репортаж за мъчения и издевателства върху мигранти. Проблемът е, че Българите в Чужбина ще платят Цената, не са малко които имат колеги които произхождат от тези страни, а и по принцип Мнението на всички останали някак се Променя като четат и гледат подобни новини. https://news.sky.com/story/they-beat-the-hell-out-of-us-and-stripped-us-naked-asylum-seekers-abused-in-cage-by-bulgarian-forces-12764804

  2. Един препатил
    #3
    Отговор на коментар #2

    Рюте да бъде глобен с по 2 450 евро на мигрант!

  3. Гeн. Иван Колев
    #2

    Ето, разобличиха Рюте в лъжа. Какви 50 евро, бе Рюте?

  4. The Rock
    #1

    Гешев си ги разбира нещата, даже се обиди от сумата 50 евро.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.