Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2689 са новите случаи на коронавирус, починали са 28 души

7 коментара
Снимка: Unsplash

За първи път от няколко седмици не се отчита сериозен скок в броя на новите случаи на коронавирус. През изминалото денонощие са регистрирани 2689 положителни проби. Броят им остава висок, но има лек спад спрямо четвъртък, когато бяха отчетени 2760 новозаразени. Процентът на положителните тестове се запазва над 20, като за изминалите 24 часа са направени 11 376 PCR теста. 28 са починалите през изминалото денонощие, а излекувани са 536.

До момента у нас са потвърдени общо 48 150 случая. Активните са 27 230. Излекуваните са 19 695, а починалите - общо 1225.

Има ръст в броя на хоспитализираните, те вече са 2376 при 2316 ден по-рано. В интензивни отделения са 167 пациенти, т.е. с пет повече от четвъртък.

София продължава да е на първо място по брой новозаразени – 1048. Високи стойности се отчитат и в Пловдив (268), Варна (160), Русе (131), Благоевград (123), Бургас (113), Стара Загора (112).

Най-малко нови случаи са отчетени в Ямбол (4) и Видин (7). Само в тези две области има под 10 положителни проби. В Добрич, Силистра, Кюстендил, Велико Търново и Ловеч има по под 20 нови случая.

В Търговище, което от над 10 дни е в т.нар. "червена зона" се отчитат 50 положителни проби, а в Шумен – 71. В Хасково новите случаи са 54, в Софийска област – 58, в Смолян – 23, Сливен – 29, Разград – 57, Плевен – 26, Перник – 45, Пазарджик – 51, Монтана – 35, Кърджали – 32, Враца – 56.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

7 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. полк. Дрангов
    #7

    Хубавото на вируса е че поразява и ГЛУПАЦИТЕ!

  2. Мунчо Велики
    #6

    Кажете нещо за Швеция? Ако не знаете какво да кажете, напишете в някоя търсачка: "Швеция коронавирус" и вижте официалната статистика на ООН! Гледайте най-вече броя на смъртните случаи от средата на юли - насам! (не това, че някой кихнал тук или там и показал наличие на антитела) Направете после същото и за България! И не забравяйте, че населението на Швеция е 1.5 пъти по-голямо от българското. Е: - Изградиха ли шведите "групов имунитет"? - Изградиха!

  3. тото
    #5

    Да вземат да заведат дело в ВАС за отмяна на мерките против КОВИД ида върнат 28 умрели .ВЕЛИКИ ДЕМОКРАТИ И РЕВОЛЮЦИОНИРИ С ВДИГНАТИ ЮМРУЦИ.

  4. Коментарът е изтрит в 21:57 на 7 януари 2021 от автора.
    #4
  5. Илиев Пешо
    #3
    Отговор на коментар #2

    "Изглежда реалистично" в този контекст онзачава "така ми се иска". И от това елементарно следва, че всичко надолу е "така ми се иска", т.е. измислица.

  6. Valpet
    #2

    Една съществена част от тези 11 376 PCR теста, със сигурност са направени на случаен принцип. Някой от НОЩ би могъл да поиска отделянето на тази "част" от тестовете, както и на съответната "част" от заразените и на тази основа да пресметне приблизителния процент на заразеност за цялото население на БГ и общия брой на всички заразени у нас.

    Изглежда реалистично, че този брой би надхвърлил 1 милион, от което елементарно следва, че процентът на смъртностт (IFR - Infection Fatality Rate) е по-малък

  7. Jordan*
    #1

    Най-после нямало скок в броя на положителните проби! Каква глупост!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.