Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2785 са новите случаи на Covid, починали са още 145 души

9 коментара
Снимка: БГНЕС

Нови 2785 случая на коронавирус са потвърдени през изминалото денонощие. Те са установени при 31 318 теста, т.е. делът на положителните е 8.8%. Броят на излекуваните е почти двойно по-голям – 4484. Близо 83% от новите заразени не са ваксинирани.

Най-много са новите случаи в София – 1296. Във Варна положителните проби са 349, в Пловдив – 309, в Бурагс – 170, в Сливен – 147,

През изминалото денонощие са починали още 145 души, с което общият им брой става 26 985. Над 91% от загубилите битката с вируса през последните 24 часа не са били ваксинирани.

През изминалото денонощие в болница са постъпили още 734 души. над 88% от тях не са имунизирани. В лечебни заведения са общо са 7414 пациенти. 755 от тях са в интензивни отделения.

Над 22 хил. дози ваксина са поставени през през последните 24 часа. Досега у нас изцяло имунизирани са 1 673 851 души.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

9 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Машина
    #9
    Отговор на коментар #6

    През 2000 - 2019 здравеопазването по-добро ли беше?Голяма част от българите водят нездравословен живот, страдат от хронични заболявания, а и да си го кажем, откровено не им пука за здравето им. Коронавирусът доуби голяма част от тези хора (много от тях сами си прецениха).

  2. Dante Alighieri
    #8

    Знаех си аз, че около и след изборите чумата ще започне да изчезва...

  3. Доналд Путин
    #7

    https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/11/19/4282558_koronavirusut_v_bulgariia_otpada_podpisvaneto_na/?ref=home_layer2 "Няма да се изисква писмено информирано съгласие от пациентите при поставяне на ваксина за COVID-19. Така, както не се изисква за никоя друга ваксина в нашата страна." поредна отлика от Дивия Запад отваря се възможност за търсене отговорност от производителите на т.нар. ваксини и всички съучастници по веригата на извънлабораторните експерименти

  4. Чинчила
    #6

    Със сигурност смъртността е по-висока последните две години, но интересно дали само ковида е причината. Някъде прочетох, че само през ноември 2020 са починали 7000 повече от ноември 2019 и това са били хора БЕЗ ковид. Или с други думи хора с хронични заболявания, които не са получили медицински грижи заради ковид истерията през пролетта

  5. Stefan
    #5

    https://covid.tobel.bg/#map=6/2849858.96/4823292.76/0 Тренда е надолу и към изсветляване. От началото на седмицата заразените ковид ваксинирани гонят 20%, което е и ковид ваксинационното покритие в страната. (ефективност срещу заразяване - клоняща към нула). През същото време починалите ковид ваксинирани гонят 10%, половината от ковид ваксинационното покритие - ефективност срещу смърт около 50%. Всичко хубаво, въпросът обаче е - защо ковид ваксините са задължителни, а ковид неваксинираните са обявени за втора ръка хора?

  6. Stefan
    #4
    Отговор на коментар #1

    Сравнения на дневна база са абсурдни дават огромни изкривявания. Може да са полезни сравнения на седмична или месечна база.

  7. Горскио
    #3
    Отговор на коментар #2

    Благодаря ти. Знам, че информацията е налична, но редно би било Медияпул и средствата за масово информиране да я предоставят (като злободневна), а не човек сам да се рови, или пък други форумци да му я поднасят.

  8. Машина
    #2
    Отговор на коментар #1

    Отвори сайта на НСИ и потърси там "умирания по седмици". Тази статистика показва общото число починали (не само от ковид), и тази статистика няма как да бъде манипулирана. Ясно се вижда, че по време на т. нар. вълни в България умират почти два пъти повече хора, отколкото в пред-ковидните равнища. Що се отнася за годишна статистика: през 2016 - 2019 са умирали по 107 - 109 хиляди. 2020 - 126 576 починали. 2021 (до края на Октомври) - 119 400.

  9. Горскио
    #1

    И пак да подскажа нещо на Медияпул, че не се сещат (както в продължение на половин година не се сещаха да започнат да търсят и предоставят на читателите си информация за ваксинираните заразени и починали):

    Каква е общата смъртност в страната в момента в сравнение със пред-ковидните равнища?

    Дават ни се числа като 150-200-250, че и нагоре починали на ден от (?с?) Ковид-19.

    Ако наистина тези хора са починали от Ковид-19, това би било ужасяващо и би ни поставило на първо място в света по смърност

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.