Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

8000 души на демонстрация в Щутгарт срещу крайнодесния екстремизъм

1 коментар
Снимката е илюстративна. Снимка: Архив

Около 8000 души излязоха на демонстрация вчера в югозападния германски град Щутгарт, столицата на провинция Баден-Вюртемберг, за да протестират срещу крайнодесния екстремизъм, предаде ДПА.

Участниците в протеста, организиран от съвета за бежанците в провинцията и над 80 други организации, преминаха по улиците на града. Полицията съобщи, че демонстрацията е преминала спокойно и не е имало "никакви инциденти".

В Германия вече седмици наред се организират подобни протести, предизвикани от разкритията на разследващата медия "Коректив" за срещата на крайнодесни активисти и политици в Потсдам през ноември, в която са участвали и членове на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (AзГ), консервативния Християндемократически съюз (ХДС) и дясноориентирания, свръхконсервативен "Вертеунион" (Съюз на ценностите).

По време на срещата са били обсъждани планове как от Германия да бъдат изгонени голям брой хора с чуждестранен произход, в това число и имигранти с германски паспорти и кандидати за убежище, обратно в техните страни, което предизвика масови протести в страната.

Десетки хиляди демонстранти излизат седмици наред по улиците на много градове в цяла Германия, за да протестират срещу крайнодесния екстремизъм.

Ключови думи

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Мунчо Велики
    #1

    Защо ли тези протести все повече започват да ми приличат на "всенародните протести" в България от 1947 година, в подкрепа на решението на Народния съд, за смъртна присъда на Никола Петков и забрана на БЗНС?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.