Абонатите на Глобул ще могат да плащат мобилните си сметки през Интернет

Мобилният оператор Глобул въвежда нова услуга за абонатите си - да плащат сметките за мобилния си телефон чрез Интернет- системата за разплащания ePay.bg, съобщиха от компанията.

Оттам напомнят, че за да ползват услугата, абонатите трябва да притежават национална дебитна карта от банка, включена в системата за разплащания. Към момента 19 български банки предлагат регистрация на карта по електронен път. Всички транзакции в системата ePay.bg са безплатни, независимо от сумата.

От Глобул съобщиха още, че предлагат още една услуга за всеки абонат на чужд мобилен оператор, влизащ в България. При регистрация в мрежата на Глобул абонатите ще получават съобщения с информация как да използват услугите, предоставяни от техните оператори, докато са в българската мрежа. Съобщенията ще бъдат безплатни. В момента компанията има 167 роуминг партньора в 85 страни.

Като следваща стъпка в тази услуга, мобилният оператор предвижда безплатно изпращане на кратко съобщение и на собствените си клиенти, които се регистрират в мрежата на роуминг партньорите на Глобул в чужбина. То ще дава информация за тарифите за разговор и SMS на съответния оператор.

Още от Бизнес