Актрисата Нона Йотова харесана за депутат от БСП

Калоян Паргов поведе на Корнелия Нинова в София по номинации за водач на листите

Нона Йотова

Актрисата и певица Нона Йотова е номинирана от гражданската квота за депутат от БСП на предстоящите парламентарни избори на 26 март, съобщиха от пресцентъра на БСП в понеделник.

Съпругата на бившия вътрешен министър в правителството на ОДС Богомил Бонев е дала съгласието си да бъда номинирана, казаха от БСП. Предложението е направено от младежите в районната организация на БСП в "Средец". Бащата на Йотова – Кръстьо Кръстев, е бил антифашист.

Изненадващо Калоян Паргов изпревари Корнелия Нинова по номинации за водач на листите на БСП в София. Лидерът на столичните социалисти към момента има шест номинации за водач, докато Нинова изостава с една. Пет номинации има и говорителят на партията Жельо Бойчев.

Останалите номинирани за водачи на листите на БСП в столицата са доскорошните депутати Стефан Данаилов, Георги Свиленски, Борис Цветков, Янаки Стоилов, Михаил Миков и Таско Ерменков.

До момента са проведени 12 конференции на районни организации на БСП в София. Предстои да се проведат още 11 районни конференции.

Градската конференция на БСП – София ще бъде на 11 февруари и на нея ще се гласува подредбата на листите в 23-ти, 24-ти и 25-ти многомандатни избирателни райони (МИР).

Една от основните задачи на районните конференции е да издигнат кандидати за народни представители в 44-то Народно събрание.

Другите задачи са свързани с обсъждането на управленския проект "Национален план за развитието на България" и проекта за нов устав на партията.

Делегатите на районните конференции номинират кандидати за депутати, които са членове на партията и от гражданската квота. Правят се и предложения за водачи на партийните листи. Последната дума кой да е начело на листата има Националният съвет на БСП.

Споделяне

Още от България