Акцията около Тетово приключена със 6 убити и 12 задържани

Македонската полиция намери в сряда вечерта още две тела и арестува шест нови лица, с което общият брой на жертвите и задържаните във вчерашната полицейска операция "Планинска буря", извършена в района на Тетово, достигна шестима убити и 12 арестувани. Това предаде БТА, като цитира говорителя на министерството на вътрешните работи Иво Котевски.

Македонската полиция предприе в сряда широкомащабна операция в Шар планина между селата Бродец, Вейце и Вешала и в нея не са дадени жертви сред цивилните граждани и полицаи, съобщи министърът на вътрешните работи Гордана Янкуловска.

Според неофициална информация полицията искала да залови група престъпници от албанска националност, предвождани от Лирим Якупи и Рамадан Шити, и двамата избягали от затвора Дубрава в Косово. Престъпниците първи открили огън срещу полицията, която отговорила на стрелбата. Янкуловска не пожела да потвърди или да отрече дали сред загиналите или арестуваните се намират Якупи или Шити.

Тя опроверга появилата се информация, че в акцията бил свален хеликоптер на правителствените части. Министърът добави, че за акцията са знаели и властите в Косово, при което била получена подкрепа за евентуално пресрещане на престъпниците на територията на Косово.

Споделяне

Още от Балкани

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?