"Алстом" настоява да бъде удължен срокът за оферти за два високоскоростни влака за БДЖ

Вицепрезидентът на "Алстом интернешънъл нетуърк" Свен Карлин е настоял на среща с министъра на транспорта и съобщенията Николай Василев за удължаване на срока за подаване на оферти за доставка на два високоскоростни влака за БДЖ.

"Алстом" е в процес на извършване на преглед на най-добрата технология за България, поради което не е възможно да представи офертата си за един месец. Според Карлин производството на влакове не е стандартно както при автомобилите и системата трябва да бъде адаптирана към местните дадености.

От БДЖ съобщиха, че срокът за подаване на оферти за два високоскоростни влака за компанията е изтекъл днес в 16.00 часа. Тръжната документация е била закупена от 8 фирми, но нито една от тях не е подала оферта за участие в откритата тръжна процедура.

Затова срокът ще бъде удължен с 30 дни. В случай, че и след изтичане на допълнителния срок бъдат подадени по-малко от 3 оферти, по силата на закона БДЖ ще прекрати процедурата.

След това по преценка на възложителя може да се премине към процедура за възлагане на обществената поръчка чрез договаряне или да се стартира нова открита процедура.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?