Алжирски хакери блокираха сайта на Министерството на културата

Хакери под името Algeria Hackers блокираха сайта на Министерството на културата и призова за свобода за Палестина и всички мюсюлмани.

Hacking не е само име, а начин на живот, заявяват хакерите под снимка с ислямски символи на началната страница на сайта.

"Hacking не е престъпление. Hacking е изкуство!", пишат още те.

И подчертават, че днес сайтът е хакнат успешно, защото няма защита. "Може да опитате отново по-късно, но не бързайте, губите всичко", добавят авторите на атаката.

Накрая хакерите уточняват, че това е съобщение от Team Dz Algeria Hackers и призовават: "Свобода за Палестина и всички мюсюлмани!".

Към обед надписът изчезна, но страницата на министерството остана недостъпна.

През май организацията Milli Gucler - Национални сили, удари сайта на Българската православна църква в отговор на "вандалското нападение над Джумая джамия в Пловдив", напомня дир.бг.

През февруари, по време на делото за собствеността над карловската "Куршум джамия", което се гледаше от съда в Пловдив, протестиращи атакуваха пловдивската джамия с камъни и бомбички и изпотрошиха прозорците. Хакерите поставиха турското знаме на сайта на Светия синод, защото липсата на реакция означавало съгласие с нападенията над джамии.

Споделяне

Още от България