Американски боен кораб се сблъска с танкер, десет моряци са изчезнали

Бойният кораб след сблъсъка
Десет моряци се издирват, след като американски боен кораб клас “разрушител“ се сблъска с танкер край Сингапур, съобщава ББС. Ранените са петима.
 
Бойният кораб “ЮЕсЕс Джон Ес МакКейн“ е плавал на изток от Сингапур и се е приготвял да влезе в пристанището, когато се е ударил в петролен танкер, плаващ под либерийски флаг. Това е втори голям инцидент в щатския флот за последните два месеца.
 
Катастрофата е отворила дупка в задната част на бойния кораб. 
 
Танкерът “Алник“ също има поражения, но те са над водната линия и няма пострадали от неговия екипаж. Няма и изтичане на нефт в океана. Танкерът е пренасял 12 000 тона петрол от Тайван за Сингапур.
 
Американски, сингапурски и малайзийски хеликоптери издирват изчезналите моряци.
 
Само преди два месеца американският боен кораб “ЮЕсЕс Фитцджералд“ се сблъска с контейнеровоз край бреговете на Япония. При инцидента загинаха седем моряци.
 
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че мислите и молитвите му са с моряците.
 
"Мислите и молитвите ми са с моряците от "Джон С. Маккейн", където продължават спасително-издирвателните усилия", написа в Туитър президентът на САЩ Доналд Тръмп, предаде ДПА.
 
Отговаряйки на въпроси на репортери относно сблъсъка при завръщането си в Белия дом след работната ваканция, Тръмп каза само: "Това е много лошо".
 
Новината дойде само дни след като тримата командващи офицери от разрушителя "Фицджералд" бяха уволнени заради сблъсъка на 17 юни с филипински търговски кораб, при който загинаха седем моряци и който според флота е можело да бъде избегнат. 
Споделяне

Още от Свят