Американците оценяват скептично дейността на Тръмп и се страхуват от тероризма

Американците оценяват скептично дейността на Тръмп и се страхуват от тероризма

Над половината американци оценяват като цяло негативно дейността на Доналд Тръмп на президентския пост и се страхуват от терористи, финансова криза, ядрен удар и кибератаки. Това сочат резултати от проучване, проведено от агенция Блумбърг.

Дейността на Тръмп като президент се оценява позитивно от 41 процента от анкетираните, като 21 процента я оценяват много положително, а 20 процента - като цяло положително. Противоположно мнение изразяват 55 процента, от които 40 процента са настроени много негативно. Четири процента от анкетираните нямат определено мнение по тази тема.

На въпроса дали смятат, че САЩ следват правилния курс, 32 процента от анкетираните са отговорили утвърдително, 61 процента - отрицателно, а 8 процента не са изказали определена гледна точка.

В списъка със заплахите, които участниците в проучването смятат за най-реални в близките години, на първо място стои тероризмът. Шейсет и осем процента от анкетираните смятат за напълно възможен голям терористичен акт на територията на САЩ, докато 29 процента смятат подобно събитие за малко вероятно.

63 процента срещу 34 смятат за възможна нова финансова криза, подобна на разразилата се в САЩ през 2008 година. Заплахата от ядрен удар от страна на КНДР се смята за реална от 55 процента от анкетираните, а 53 процента се страхуват от руски кибератаки.

На въпроса как биха гласували на президентски избори, ако те се проведат сега, 32 процента са заявили, че биха подкрепили Доналд Тръмп, 35 процента - Хилари Клинтън, 20 процента - друг кандидат. Осем процента са заявили, че няма да гласуват, а 5 процента са отказали да отговорят на този въпрос.

Проучването, проведено по телефона от 8 до 12 юли, обхванало около хиляда американци.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят