Ангел Найденов се захваща с телевизия

Сн. БГНЕС

Военният телевизионен канал, вестник "Българска армия" и военната киностудия ще станат част от нова структура в Министерството на отбраната – информационен център, който ще е на пряко подчинение на военния министър Ангел Найденов.

 

На традиционната си пресконференция в Перник Найденов обясни, че мярката се предприема с цел оптимизиране на дейността на структурите, занимаващи се с информация в министерството.

 

Според него дейността на военния телевизионен канал струва на бюджета на министерството 1 224 000 лева.

 

Той каза, че има и предложение за приватизация на търговското дружество "Военно издателство" с очакван ефект малко над 5 млн. лева.

 

Освен Военния телевизионен канал МО отделя ресурси и за ведомствения седмичник в. "Българска армия".

 

От думите на Найденов стана ясно още, че ще включи подопечното му ведомство в амбициозната програма за съкращения на персонала.

 

Административният персонал ще бъде намален в рамките на около 5 процента. Това са усилия, които полагаме за преструктуриране на разходите във ведомството, обясни Найденов.

 

Той припомни, че около 2000 души трябва да бъдат съкратени до края на 2014 година.

 

По думите му оптималната структура на разходите е 60 процента от тях да отиват за издръжка на личния състав, 25 процента - за текуща издръжка, и 15 процента - за капиталови разходи. Сега тази издръжка е в съотношение 74 процента - 21 процента - 5 процента.

 

Министърът коментира и поредния вот на недоверие на ГЕРБ към правителството, който определи като най-краткия път за превръщане на парламента в гротеска.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?