Ангел Найденов видя медийни атаки срещу военното разузнаване

Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че сегашното ръководство на военното разузнаване "не е вечно", но от думите му стана ясно, че засега няма намерение да сменя назначения от предишното правителство за шеф на служба "Военна информация" Веселин Иванов.

В отговор на парламентарно питане на депутатката от "Атака" Деница Гаджева военният министър обясни обаче, че работата на ръководството се оценява, и при преценка, че продуктът, който са натоварени да предоставят, не отговаря на изискванията и очакванията на ръководството на МО и на държавните институции, ще предприеме "необходимите действия".

 

Към момента е малко вероятно да се стигне до рокада по върховете на военното разузнаване, тъй като Найденов демонстрира на няколко пъти доверие към сегашното ръководство.

 

Веселин Иванов бе назначен на поста по времето на Аню Ангелов, като за целта бяха приети и законови промени, които да дадат възможност и цивилни да оглавяват службата.

 

Ангел Найденов видя медийни атаки срещу службата.

 

"По отношение на голямата част от изнесените в медиите публикации, свързани със службата "Военна информация", намирам, че няма основателни мотиви. Тези атаки са насочени не толкова срещу ръководството на службата, но в много голяма степен накърняват доброто ѝ име, опетняват и създават негативен образ на военните разузнавачи, което от гледна точка на държавността и необходимостта от съществуването на военното разузнаване, е изключително вредно и неуместно", посочи Найденов.

 

Той съобщи, че двайсет и осем души са напуснали службата през последните три години, като седемнадесет от тях са освободени по собствено желание заради въвеждането миналата година на изискване за пенсионна възраст.

Споделяне

Още от България