Ангелкова откри незаконни обекти на централната алея в Слънчев бряг

Ангелкова по време на проверката в Слънчев бряг

Незаконни обекти са били открити на централната алея в курорта Слънчев бряг по време на внезапна проверка на министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на туристическата администрация, сред които и изпълнителният директор на дружеството "Слънчев бряг“ АД, което стопанисва инфраструктурата на курорта, Златко Димитров. Това съобщиха от ресорното ведомство във вторник.

За дейността на незаконните обекти в Слънчев бряг ще бъдат сезирани всички компетентни институции, за да бъдат премахнати. Проверките в крайморските селища ще продължат през целия летен сезона и ще са както планови, така и внезапни и по сигнали на потребители, допълниха от Министерството на туризма.

Ангелкова припомни, че се обсъждат текстове за изменение и допълнение в Закона за туризма, с които ще се регламентира статутът на националните курорти и ще бъдат посочени изискванията към тях. Специална наредба ще посочва реда за управление и организация на туристическата дейност на територията на националните курорти. В нея ще са визирани изграждането, поддържането и благоустрояването на туристическа инфраструктура, на зелените площи, визията и рекламата, осигуряването на обществения ред, медицинското обслужване, организацията на движението, паркирането, нивото на шума и др., като особено внимание ще бъде обърнато на разполагането на преместваемите обекти и съоръжения, каза още министър Ангелкова.

По-късно през деня тя посети и античната крепост на нос Свети Атанас край град Бяла, която е една от осемте културно-исторически дестинации, включени в "Морските крепости на България“. Останалите са Камен бряг, Каварна, Балчик, Варна, Несебър, Бургас, Созопол, Китен и Синеморец, посочи Ангелкова. Крепостта край Варна е открита за посетители през 2014 г. и е от малкото с антична винарна. От носа се открива чудесна гледка към морето, която привлича много туристи от страната и чужбина, обясняват от ведомството.

Споделяне

Още от Бизнес