Английски футболни фенове арестувани в Португалия

Португалската полиция арестува 20 запалянковци след втора нощ на насилие в Алгарве в южната част на страната.

Според полицията повечето задържани са английски фенове. Един от тях се нуждаел от лекарска помощ за наранявания по лицето.

Футболните запалянковци започнали да хвърлят бутилки и столове срещу полицията пред няколко бара в курорта Албуфейра. На същото място станаха безредици и в понеделник.

Дванайсет англичани, арестувани след насилието в понеделник, се явяват днес пред съда, предаде Би Би Си.

Хулиганските прояви станаха, след като португалската полиция похвали поведението на английските запалянковци в Лисабон след драматичната загуба на Англия от Франция с 2 на 1 в последните минути на мача в неделя.

УЕФА заяви, че ще разследва инцидентите. Преди европейското по футбол отборът на Англия бе предупреден, че ще напусне първенството в Португалия, ако феновете предизвикат насилие

Те са обвинени за нарушаване на обществения ред и оказване на съпротива при арест.

Три зелени полицейски вана закараха англичаните до съда, където малка група техни приятели и други доброжелатели се бяха събрали в тяхна подкрепа. Единият от арестуваните фенове извика:"Аз съм невинен", докато беше вкарван в съда.

Повечето от английските фенове, дошли на първенството, са настанени в Албуфейра.

По време на свадите, избухнали в бар Ла Бамба, в ранните утринни часове във вторник, полицията е арестувала също така руснак и португалец.

Споделяне

Още от Свят