Антимафиоти спряха износ на 100 кг каптагон за Турция

Около 100 кг каптагон са заловили днес служители от НСБОП и РДВР-Пловдив в рамките на съвместна операция с американската служба за борба с нарктрафика ДЕА.

Опакованата в пакети по килограм дрога е открита в таксиметров автомобил "Тико", спряна около 17 часа на пътя Пловдив-Пазарджик. Арестувани са тримата пътували в колата, четвърти е задържан по-късно.

Предполага се, че синтетичният продукт е бил предназначен за износ за Турция, съобщават от МВР. Наркоканалът е бил наблюдаван от няколко месеца.

Напоследък в България бяха разбити няколко лаборатори за производство на синтетична дрога.

НСБОП регистрира регистрира тенденция на увеличаване на производството на синтетична дрога и трафика на продукцията към страните от Близкия изток - традиционен пазар синтетичния наркотик.

През миналата година в страната ни бяха регистрирани и първите опити за производство на модерния синтетичния наркотик "пико".

Днешната акция в Пловдив е протекла под наблюдението на представители прокуратурата в града, съобщи директорът на РДВР ген. Валентин Петров.

Образувано е следствено дело. Работата по изясняването на случая продължава.

Специализираната операция е ръководена от главния секретар на МВР Бойко Борисов, съобщава БТА. Ген. Борисов, който днес замина на посещение в Гърция, преди да отпътува се е срещнал на летището с представителя на ДЕА за България и са обсъдили развоя на операцията.

Споделяне

Още от България