Антимафиотите обявиха, че са разбили най-мощната хакерска група в България

ГДБОП обяви в сряда за разбита хакерската групировка Cyber Warrior Invasion, която, според полицията, е най-голямата в България. Според официалната информация на МВР, групата се занимавала с кибертероризъм, който е бил насочен към компрометирането на услугите на "редица големи финансови и интернет базирани компании".

 

Антимафиотите съобщават, че членовете на групата са прониквали в чужди компютри и са атакували над 500 сайта в целия свят. МВР има доказателства, че те са занимавали още с кражба и разпространение на откраднати данни от кредитни карти на хора в България и чужбина.

 

Акцията е проведена в София, Плевен, Шумен, Пловдив, Бургас, Хасково, Стара Загора и Кюстендил. До арестите се е стигнало, след няколкомесечно разследване.

 

Хакерите използвали за координация на своите действия сайта сайта www.cwi-group.org, чието местоположение постоянно било сменяно, за да се прикрият администраторите му.

 

В крайна сметка от ГДБОП са установили, че сайтът е регистриран от човек с инициали И.Б. и псевдоним SlaserX, който също е бил и член на форума. Той е криминално проявен и осъждан.

 

Сред основните членове на групата, ръководещи цялата организация, са и М.Б. (Necrosis) от Шумен, Е.Н. (Praetorian) oт Пловдив, хасковлията Т.Н. с псевдоним r00t3r, П.П. - Farzy от Плевен, столичанинът Р.К. с псевдоним Elfinity, И.Д. - Lord_nikon от Дупница, и С.А. от Павел Баня, използващ псевдонима SERPENT.

Организацията на хакерската група е била структурирана според равнището им на достъп им до форума към сайта www.cwi-group.org - "Администратори", "Модератори", "Сканиращ екип", "Донори/Спонсори", "Секционни модератори", "Приятели", "ВИП Потребители" и група "Членове".

При акцията на ГДБОП в домовете на арестуваните са конфискувани четири лаптопа, пет настолни компютъра и множество дискове и хардискове.

 

"В компютрите са открити бази данни с огромно количество откраднати електронни пощенски кутии и потребителски профили за социални мрежи, както и паролите за тях. Голяма част впоследствие били използвани за изнудване", съобщава ГДБОП.

 

От службата уточняват, че хакерският интернет форум www.cwi-group.org се намира под нейния контрол.

Споделяне

Още от България