Антимафиотите в София нямали данни за "българска връзка" в разстрела на Джинджич

Белградската полиция не е търсила информация от нашите антимафиоти по разследването на "българска връзка" в разстрела на сръбския премиер Зоран Джинджич.

Това заявиха източници от НСБОП по повод разкритието в сръбските медии, че застреляният преди четири години в София наркодилър Робърт Стефанов - Роби приживе е снабдявал с дрога Душан Спасоевич -Шиптар, обявен от сръбските власти за един от двамата основни извършители на покушението срещу Джинджич. Шиптар, един от водачите на Земунския клан, зареждал в София по 20-30 кг дрога и ги пренасял с личния си автомобил "Волво". Според сръбските власти, Робърт Стефанов - Роби снабдявал с хероин Спасоевич от 1994 г. до 1996 година.

Антимафиотите ни нямали данни за контакти на Робърт Стефанов със сръбски мафиоти. Те обаче са категорични, че застреляните през 1999 г. Кузман Гуслеков и Роби, са работили с колумбийски наркотрафиканти. Доста след тях в бизнеса навлязъл и Поли Пантев, който също бе убит преди две години.

Запознати с трафика на Балканите не изключват вероятността нашите дилъри да са имали клиенти и от Сърбия.

Засега не са планирани съвместни операции срещу канали за дрога, които минават през България и Сърбия, казаха още антимафиоти. А и след като полицията в западната ни съседка е разкрила сериозни престъпни схеми, в района се наблюдавало "укротяване" на трафика.

Споделяне

Още от България