Апелативната спецпрокуратура отчете най-много наркодела

Разследванията срещу наркобанди съставляват най-голяма част от производствата, образувани в Апелативната спецпрокуратура през м.г., стана ясно от отчета на институцията, представен в петък.

 

От общо 177 дела, 34 са били по линия на борбата с разпространението на дрога, 26 за данъчни престъпления, 20 за трафик на хора, 7 за източване на банкови карти, 10 за кражби и грабежи и др.

 

В спецпрокуратурата са наблюдавани и досъдебни производства по текстове извън тези за организирани престъпни групи - 4 за незаконно притежание на оръжие, 12 за изнудване и рекет, 3 за отвличане, 2 за незаконно притежание и търговия с културно-исторически ценности, 3 за закана за убийство, 4 за превеждане на хора през граница без разрешение и по едно за квалифицирана телесна повреда и за измама.

В спецсъда са внесени 96 искания за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража", от които 87 са уважени. Вследствие на тези искания 174 обвиняеми са били зад решетките през 2012 г., а на 20-има е бил постановен "домашен арест".

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?