Арестуваният за побой шуменски общинар укривал и данъци и точил пари

Срещу арестувания за побой шуменски общински съветник Петър Атанасов, който е и местен лидер на партията “Обединени земеделци“ са образувани три досъдебни производства, съобщи в четвъртък окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова.

Освен за побой и изнудване той се разследва и и укрити доходи, по които е трябвало да плати 80 хил. лв. данъци, и източване на фондове.

Задълженията на общинаря към бюджета са за периода 2002-2005 г. Освен че не ги платил, той излъгал Държавен фонд “Земеделие“ с фалшиви документи за липса на данъчни борчове и така получил субсидии за около 80 хил. лв.

Атанасов е обвинен и, че насилствено принудил счетоводителя на фирмата си да подпише запис на заповед за 163 000 лв. и заплашил, че ще я предяви, ако служителят му не даде показания в негова полза при разследването за получените субсидии от фонд "Земеделие".

Прокуратурата ще поиска на Атанасов да бъде наложено постоянно задържане под стража, съобщи окръжният прокурор на Шумен.

Мярката за неотклонение ще бъде гледана от съда утре.

Петър Атанасов е независим общински съветник от Шумен и собственик на фирма "Кариера Драгоево" АД. Той влезе в Общинския съвет от листата на СДС, но през 2008 г. напусна партията, след като комисията по досиетата обяви, че е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност. От тази година Атанасов е регионален координатор на партията "Обединени земеделци".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес