Общинар от Шумен арестуван за побой и изнудване

Общинският съветник и местен лидер на партия "Обединени земеделци" Петър Атанасов е бил арестуван във вторник по подозрение за нанесен побой и изнудване, съобщиха от окръжната прокуратура в града.

Атанасов е и шеф на фирмата "Кариера Драгоево" АД. Сигналът е подаден именно от служител във фирмата, който се оплакал, че шефът му го е бил и изнудвал. Служителят е подал сигнал и срещу други двама свои колеги, които също са били арестувани.

От прокуратурата не съобщават подробности в какво точно се изразява изнудването.

Петър Атанасов бе избран за общински съветник с листата на СДС, но бе принуден да напусне партията, след като Комисията по досиетата обяви, че той е бил сътрудник на бившата ДС.

В момента той е независим съветник, а по-рано през тази година бе избран и за областен координатор на партията "Обединени земеделци" за Шумен, Разград и Търговище.

От прокуратурата изрично уточниха, че арестът на Петър Атанасов няма нищо общо с работата му като съветник. Председателят на Шуменския общински съвет Даниела Русева обясни, че по правилник Атанасов трябва да напусне местния парламент, само ако има влязла в сила ефективна присъда.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?