Армения призна, че силите на Нагорни Карабах са се изтеглили от стратегически град

Армения призна, че силите на Нагорни Карабах са се изтеглили от стратегически град

Армения призна, че силите на Нагорни Карабах са се изтеглили от стратегически град между сепаратисткия район и иранската граница, предаде Ройтерс.

Това развитие е очевиден успех за Азербайджан, след като ново примирие с посредничеството на САЩ не доведе до спиране на бойните действия.

Представител на арменското министерство на отбраната каза, че силите на етническите арменци са отстъпили селището Губадли, "за да избегнат ненужни загуби". По думите му обаче ситуацията "не е критична".

Министерството на отбраната на Нагорни Карабах заяви, че днес е имало боеве на няколко места по фронтовата линия. Според него са паднали снаряди в градовете Мартуни и Мартакерт, а също в села в района Аскеран.

Азербайджанското министерство на отбраната каза, че сраженията са били съсредоточени в три района по фронтовата линия. То заяви, че боевете са продължили главно в Ходжавенд, Физули и Губадли.

Министерството на отбраната на Нагорни Карабах съобщи, че е понесло още 35 военни жертви, с което общият им брой достигна 1009 от началото на сраженията с азербайджанските сили преди месец.

Азербайджан обвини Армения, че е извършила ракетен обстрел по азербайджанския град Барда, намиращ се недалеч от Нагорни Карабах, предаде Франс прес.

По информация на Хикмет Хаджиев, съветник на президента Илхам Алиев, при атаката са загинали четирима души, сред които и дете.

Министерството на отбраната на Армения нарече "абсолютно невярна и мръсна провокация" твърдението за ракетно нападение, предаде ТАСС.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят