"Атака" остава в опозиция, докато не започнат гонения на "колонизаторите"

Волен Сидеров и негови съпарийци и съмишленици, сн. БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров даде ясен знак, че партията му ще остане в опозиция и няма да участва в бъдещите преговори за съставяне на правителство. Според него няма нищо лошо отново да има избори и това е нормално част от демократичния процес.

"Изборите са нормален процес. Има държави, които влизат от избори в избори, докато се стабилизират", каза той.

На официалната пресконференция на партията в понеделник "Атака" представи отново своя списък с "колонизатори", които трябва да бъдат изгонени от страната, а бизнесът им да се прехвърли в ръцете на българи. Според Волен Сидеров само така сме щели да се оправим. Той обясни, че в този парламент само "Атака" иска това, така че партията нямало как да подкрепи останалите.

Борбата на Сидеров с "колонизаторите" е отколешна, но в предишния парламент партията му редовно осигуряваше кворума в пленарна зала, макар никоя от управляващите партии да не споделяше открито тези негови възгледи, а предпочиташе да разглежда негови искания в различните парламентарни групи, където в общия случай те отлежаваха и се одобряваха проформа.

"Чухме от ГЕРБ, че санирането на сградите и Законът за училищното образование са техните първи приоритети. Който е съгласен, че това са най-важните приоритети, нека да подкрепи ГЕРБ. Аз не съм съгласен. Нашата цел е България да се освободи от колониалното робство и ще подкрепим, който го иска", каза Сидеров, допълвайки, че в този парламент никой не иска това.

"Защо светът да свършва с това, че ще ходим на избори? Ще ходим на избори, докато народът започне да осъзнава", каза Сидров, По думите му българите са изманипулирани и объркаността им пречи, за да вземат важните решения. Той каза, че докато "им се изясни", може да им трябват години.

Сред изброените като колонизатори бяха американците, които притежават ТЕЦ "Марица изток 1" и "Марица изток 3". Те трябвало да се изгонят с "шутове", каза Сидеров. Другите са канадците от "Дънди прешъс", които добиват злато в Родопите, енергоразпределителните дружества и дори собствениците на най-големия мобилен оператор Мтел, в чието изграждане държавата не е вложила и 1 стотинка. Тя само е продала радиочестоти за ползване от телекома като споровете са за това достатъчна голяма ли е била цената на сделката.

Споделяне

Още от България