Атанасов: Арестът на кмета на Перущица е атака от ГЕРБ срещу ДСБ

Атанас Атанасов, сн. БГНЕС

Арестът на кмета на Перущица Ради Минчев (ДСБ) е част от атака на ГЕРБ срещу Демократи за силна България, а причината е отказът да се явят заедно на изборите за президент. Това обяви в четвъртък пред Нова телевизия заместник-председателя на ДСБ Атанас Атанасов.

"Задържането на кмета на Перущица е активно мероприятие. Всичко е пълна измислица и абсолютен балон", коментира той.  Със същите думи лидерът на партията Радан Кънев коментира ареста на Ради Минчев.

"Аз знам как работи прокуратурата в Пловдив, тя е най-вярната прокуратура на Сотир Цацаров", каза още Атанасов.

"Има причина за цялата тази работа. От няколко месеца в България всичко е избори. Бойко Борисов и Цветан Цветанов се страхуват, че не им стигат гласовете. През август месец Борисов, Цветанов и върхушката на ГЕРБ употребиха всички средства, с които разполагаха, да ни убедят нас, ръководителите на ДСБ, че трябва да се явим заедно на изборите. В централата на ГЕРБ се работи трескаво, направени са сметки и гласовете не стигат кандидат на ГЕРБ да стане президент", коментира Атанасов и добави: "Брутално се атакува ДСБ, защото отказахме да се явим заедно на изборите".

"Бойко Борисов и Сотир Цацаров са гръб в гръб. Борисов направи всичко необходимо да запази властта на Цацаров и да няма съдебна реформа. Цацаров е основен законотворец в държавата в областта на съдебната власт и наказателното правораздаване. През депутати от ГЕРБ се внасят много законопроекти, които укрепват неговата власт", каза още Атанасов.

"Днес в България корупция е само тази далавера, в която ГЕРБ не участват", заяви той.

"Отново има ухажване на Ахмед Доган. Има неща, които отново се пропускат. Вчера излезе информация, че му уреждат допълнително пристанище на "Росенец". Макар и сделката с Царските конюшни доста да мирише, главата на областния управител на София беше отрязана в услуга на ДПС", смята Атанасов.

"Ние сме заявили много отдавна, че ще работим за нов политически субект, каквото и да означава това. Държавата се нуждае от нов политически субект", заяви Атанасов.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?