Атанасов: Със случая "Бисеров" Доган показа, че все още държи обръчите от фирми

Атанасов: Със случая "Бисеров" Доган показа, че все още държи обръчите от фирми

Скандалът около оставките и обвиненията на бившия зам.-председател на парламента и ДПС Христо Бисеров показва, че почетният лидер на движението прави демонстрация, че все още владее обръчите от фирми и порциите във властта.

Тази теза изрази в понеделник пред бТВ бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов. Той повтори и версията си, че информацията за съмнителните финансови операции на Бисеров е била известна на бившите управляващи от ГЕРБ, като част от разработката "Лиани", но те са я изтъргували с ръководството на ДПС.

"Оттам тръгва цялата тази история, но това не е същността на проблема. Вижте, на този случай същността се състои в това, че Ахмед Доган излезе и показа, че той управлява обръчите от фирми и той разпределя порциите, и ако някой си е помислил, че той е излязъл от тази дейност, просто напомня, че това не е така. По този начин го прави, като наказва тези, които са решили сами да определят порциите и да ги разпределят, от една страна. От друга страна това действие, разбира се, играе ролята за назидание на структурите на ДПС
надолу, защото те са в момента на власт и трябва да са наясно, че би могло да се краде, но само със санкция от най-високо място. Това са нещата в този казус", обобщи общинският съветник от ДСБ.

"Нямам информация конкретно г-н Бисеров да е споменаван в тази разработка "Лиана". Ако говорим за нашето съвремие и за това, което се развива актуално при нас, г-н Бисеров има две обвинения, по които е привлечен. Едното е по член 253, това е пране на пари, другото е по член 313 - декларация с невярно съдържание. Значи, ще започна с последното", коментира и бившият председател на вътрешната комисия по времето на тройната коалиция – Минчо Спасов (НДСВ).

Според Атанасов разследването за пране на пари срещу Бисеров едва ли ще доведе до осъждането му, а по-скоро ще изиграе ролята на "обезпечителна мярка - Бисеров да мълчи".

"А иначе в структурите на ДПС вече надолу знаят, че Бисеров е наказан за това, че е объркал порциите. Това се говори в техните среди, и то на ниво на информирани хора, както се казва. Тоест това действие за назидание вече име своето отражение и надолу. Класическо активно мероприятие, което има определени цели, а те са опаковани в една друга легенда, която легенда идва да покаже на българското общество, за мен това е имитация, разбира се, да покаже, че управляващите имат сериозни намерения да се борят с корупцията, което е пълна измислица", добави бившият шеф на контраразузнаването.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?