Атентат с жертви в парламента на Чечения

Атентат с жертви в парламента на Чечения

При атентат в сградата на парламента на Чечения в столицата Грозни, откъдето във вторник сутринта са се чували изстрели, са били убити трима души. По-късно РИА Новости предаде, че спецчасти са блокирали сградата на парламента, където са успели да проникнат терористи. При атентата единият от терористите се е самовзривил пред входа на сградата, а според други съобщения това са направили двама от нападателите.

По-късно информационните агенции предадоха, че е била извършена операция на спецчастите срещу въоръжените бойци. Потвърдено било, че са загинали трима души, а 17 са ранени, от които шест са милиционери, а останалите - цивилни лица.

Председателят на чеченския парламент Дукуваха Абдурахманов не е пострадал, бил е своевременно евакуиран, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на руското вътрешно ведомство.

Информацията за инцидента в Грозни остава все още е противоречива, посочва агенцията. Според едни от съобщенията двамата терористи, които са влезли в сградата, успели да се барикадират и открили стрелба. Когато били обкръжени, се самовзривили.

За случая е информиран руският вътрешен министър Рашид Нургалиев, който е на обиколка в Северен Кавказ.

Споделяне

Още от Свят