Авиокомпания ще плати обезщетения на жертви на атентатите в Ню Йорк

Авиокомпанията Америкън Еърлайнс се съгласи да плати компенсации в размер на 135 млн. долара на брокерската компания Кантор Фитцджералд, загубила 658 служители по време на атентатите от 11 септември 2001 г., съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БГНЕС.

Офисът на Кантор Фитцджералд е бил разположен на няколко етажа от едната от кулите близнаци на Световния търговски център, в която терористи разбиха отвлечен самолет на Америкън Еърлайнс. В момента на атаката в компанията работели около хиляда души. Тогава жертви на терористичната атака в Ню Йорк станаха близо 3000 души.

Постигнатото споразумение между Кантор Фитцджералд и Америкън Еърлайнс бе обявено снощи от нюйоркският съдия Алвин Хелърстейн. В иска се твърди, че отговорността за отвличането на самолета, а оттам и за смъртта на хората, трябва да понесе Америкън Еърлайнс.

Авиокомпанията, от своя страна твърдеше, че не е имало начин да се предотврати проникването на терористи на борда на самолета. Първоначално Кантор Фитцджералд поиска обезщетение в размер на 1 милиарда долара.

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?