Австралийка губи близки и в двата злополучни малайзийски полета

Една австралийка, която е загубила брат си и снаха си в изчезналия малайзийски самолет през март, се научи, че нейната приемна дъщеря и съпругът ѝ са били на борда на сваления над Украйна лайнер, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

 

Кайлин Ман узна, че приемната ѝ дъщеря Мари Ризк е една от 298-те жертви на борда на полет 17 на малайзийските авиолинии. Ризк и съпругът ѝ Албърт се връщали в Австралия след четириседмична ваканция в Европа.

 

Братът и снахата на Кайлин Ман - Род и Мери Бъроус - са били на борда на полет 370 на "Малайзия еърлайнс", който изчезна, вероятно над Индийския океан, и до момента не е открит.

 

Грег Бъроус, който е брат на Кайлин и Род, разказа по телефона, че семейството е в шок от ужасната участ, която го постига на два пъти с една и съща авиокомпания и с един и същ тип самолет - "Боинг-777". Но по думите му членовете на семейството не таят лоши мисли към "Малейша еърлайнс", защото тя не носи вина, предаде АП. "Никой не може да предвиди, че ще ги свалят с ракета. Това е извън контрола им", казва Бъроус.

 

ИТАР-ТАСС се позовава на излизащия в Куала Лумпур вестник "Стар" и съобщава, че във вчерашната катастрофа е загинала далечна роднина на малайзийския премиер Наджиб Тун Разак. Става дума за 83-годишната Пуан Шри Сити Амира, която е летяла от Амстердам за Джакарта през Куала Лумпур. Тя трябвало е да бъде придружавана от своята дъщеря, но по случайност дъщерята не могла да се качи на същия самолет. Възрастната дама не е кръвна роднина на премиера Разат - на времето те е била втора съпруга на дядо му.

Споделяне

Още от Свят