Автомобил с българска регистрация замесен в обир на бижутерия в Брюксел

Снимка: Архив

Автомобил с българска регистрация е бил замесен в зрелищен обир миналата нощ на бижутерия в Брюксел, съобщиха местни медии, цитирани в петък от БТА.

Малко след полунощ охраната на търговски център е получила сигнал за нападение срещу бижутерията, пострадала при обир и миналата година. От разпространените от мястото снимки се вижда, че стъклената входна врата на търговския център е била счупена, след като автомобил се е врязал в нея. Ролетната алуминиева врата на бижутерията е била преодоляна с автоматичен повдигач.

Охраната предупредила полицията и четиримата крадци били пресрещнати и подгонени. Те катастрофирали и побегнали пеш, а недалеч били причакани от автомобила с български номера. При продължилото преследване вторият автомобил на крадците също катастрофирал. Един от обирджиите бил задържан на място, а останалите трима успели да избягат в близка гора.

В полицейската акция се включил и вертолет с термична камера. Така се стигнало до задържането на още двама, а четвъртият крадец засега остава на свобода. Плячката на обирджиите била открита в използваните от тях автомобили.

Задържаните са представени като М. (30 г.), Т. (29 г.) и Л. (28 г.), и са били разпознати на записите от охранителните камери в търговския център. Националността им не се посочва.

Споделяне

Още от Европа