Автомобилите няма да минават през Бургас на път за Слънчев бряг

Десислава Терзиева

Автомобилите вече няма да минават през три квартала на Бургас на път за Слънчев бряг и Варна, след като в четвъртък беше пуснат пътният възел "Българево". Проектът се финансира с 2 млн. лв. от държавния бюджет, съобщи Министерството на регионалното развитие.

 

Преди две седмици беше завършен и ремонтът по направлението Миролюбово – Каблешково – Тънково - Слънчев бряг – така нареченият далечен северен обход на Бургас. В него бяха инвестирани 4 млн. лв.

 

Далечният северен обход на Бургас беше замислен и реализиран от нашето правителство за рекордно кратко време, като алтернатива за придвижването към курортите на север от града и в посока Варна, каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. По думите ѝ целта е била това лято да се избегнат тапите, които се образуваха на входа на Бургас след пускането на магистрала "Тракия".

"За мен е недопустимо от София до Бургас да се стига за малко повече от 3 часа, а на входа на града да се чака в тапа по 2-3 часа. Затова направихме проект, осигурихме финансиране и построихме пътния възел", похвали се Терзиева.

 

По думите ѝ са осигурени 1.5 млн. лв. за ремонт на пътя между Сарафово и Бургас. Ремонтите дейности ще започнат още през септември, след края на активния летен туристически сезон, за да не се пречи на движението сега, каза регионалният министър.

Още от Бизнес

Защо Слави Трифонов не успя да регистрира партията си?