Автомобилите няма да минават през Бургас на път за Слънчев бряг

Десислава Терзиева

Автомобилите вече няма да минават през три квартала на Бургас на път за Слънчев бряг и Варна, след като в четвъртък беше пуснат пътният възел "Българево". Проектът се финансира с 2 млн. лв. от държавния бюджет, съобщи Министерството на регионалното развитие.

 

Преди две седмици беше завършен и ремонтът по направлението Миролюбово – Каблешково – Тънково - Слънчев бряг – така нареченият далечен северен обход на Бургас. В него бяха инвестирани 4 млн. лв.

 

Далечният северен обход на Бургас беше замислен и реализиран от нашето правителство за рекордно кратко време, като алтернатива за придвижването към курортите на север от града и в посока Варна, каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. По думите ѝ целта е била това лято да се избегнат тапите, които се образуваха на входа на Бургас след пускането на магистрала "Тракия".

"За мен е недопустимо от София до Бургас да се стига за малко повече от 3 часа, а на входа на града да се чака в тапа по 2-3 часа. Затова направихме проект, осигурихме финансиране и построихме пътния възел", похвали се Терзиева.

 

По думите ѝ са осигурени 1.5 млн. лв. за ремонт на пътя между Сарафово и Бургас. Ремонтите дейности ще започнат още през септември, след края на активния летен туристически сезон, за да не се пречи на движението сега, каза регионалният министър.

Споделяне

Още от Бизнес