Бабата на убитото дете в куфара го разпозна по снимките на МВР

Снимките, разпространени от МВР.

Бабабата на убитото 5-годишно русначе Никита Леонтиев, чието тяло бе намерено в куфар край Пасарел на 20 март, го е разпознала по снимките, разпространени от МВР преди ден, съобщи детският омбудсман на Руската федерация Павел Астахов, цитиран от ntv.ru.

Според информацията в сайта на медията жената, разпознала близките си от снимките, е майка на Анна Леонтиева.

"В България разследването сочи, че става дума за чудовищно жестоко престъпление - убийството на 5-годишния Никита и майка му Анна. Делото е под специален контрол. Ние работим съвместно с Министерството на външните работи и на българските власти", се казва в съобщението на омбудсмана.

От медията включват и друга интересна подробност от разследването - руският гражданин Герман Костин, в чиято квартира в България е живяла майката на Никита, може също да е станал жертва на престъпление, тъй като вратата на квартирата му е била разбита.

Към момента и Анна Леонтиева, и Герман Костин са обявени за издирване, включително и от Интерпол, съобщават руските медии.

По информация на URA.Ru бащата на детето има двойно гражданство – българско и руско, но българската гранична полиция досега не е открила данни, че той е влизал в България.

Междувременно руското следствие образува наказателно производство по повод убийството в България на петгодишно момче от Русия, съобщи във вторник официалният представител на Главното следствено управление на Русия Владимир Маркин пред Интерфакс.
 
Той заявява, че наказателното дело е във връзка с "убийството в България на двама граждани на Руската федерация". Маркин уточнява, че на 23 март на брега на язовир Пасарел е бил открит куфар с тялото на 5-годишния никита Леонтиев, гражданин на Русия, с множество прорезни рани. Няколко дни по-рано, на 2 март, в град Приморско е било открито разчленено тяло на жена. По предварителни данни, тя е майка на убитото дете – 35-годишната Анна Леонтиева“, каза Маркин.
 
Жената и синът ѝ са живеели в руския Пермски край и преди няколко седмици са отпътували от Русия за България. Представителят на Следствения комитет посочи, че в рамките на разследването ще бъдат подготвени запитвания за правна помощ към компетентните органи на България.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?