Бабата на убитото дете в куфара го разпозна по снимките на МВР

Снимките, разпространени от МВР.

Бабабата на убитото 5-годишно русначе Никита Леонтиев, чието тяло бе намерено в куфар край Пасарел на 20 март, го е разпознала по снимките, разпространени от МВР преди ден, съобщи детският омбудсман на Руската федерация Павел Астахов, цитиран от ntv.ru.

Според информацията в сайта на медията жената, разпознала близките си от снимките, е майка на Анна Леонтиева.

"В България разследването сочи, че става дума за чудовищно жестоко престъпление - убийството на 5-годишния Никита и майка му Анна. Делото е под специален контрол. Ние работим съвместно с Министерството на външните работи и на българските власти", се казва в съобщението на омбудсмана.

От медията включват и друга интересна подробност от разследването - руският гражданин Герман Костин, в чиято квартира в България е живяла майката на Никита, може също да е станал жертва на престъпление, тъй като вратата на квартирата му е била разбита.

Към момента и Анна Леонтиева, и Герман Костин са обявени за издирване, включително и от Интерпол, съобщават руските медии.

По информация на URA.Ru бащата на детето има двойно гражданство – българско и руско, но българската гранична полиция досега не е открила данни, че той е влизал в България.

Междувременно руското следствие образува наказателно производство по повод убийството в България на петгодишно момче от Русия, съобщи във вторник официалният представител на Главното следствено управление на Русия Владимир Маркин пред Интерфакс.
 
Той заявява, че наказателното дело е във връзка с "убийството в България на двама граждани на Руската федерация". Маркин уточнява, че на 23 март на брега на язовир Пасарел е бил открит куфар с тялото на 5-годишния никита Леонтиев, гражданин на Русия, с множество прорезни рани. Няколко дни по-рано, на 2 март, в град Приморско е било открито разчленено тяло на жена. По предварителни данни, тя е майка на убитото дете – 35-годишната Анна Леонтиева“, каза Маркин.
 
Жената и синът ѝ са живеели в руския Пермски край и преди няколко седмици са отпътували от Русия за България. Представителят на Следствения комитет посочи, че в рамките на разследването ще бъдат подготвени запитвания за правна помощ към компетентните органи на България.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Как да бъде увековечен художествено Бойко Борисов?