Намереното край Пасарел убито дете е русначе, още няма заподозрян

Родителите са руснаци, има съмнения, че майката също е убита

Намереното край Пасарел убито дете е русначе, още няма заподозрян

Петгодишното момченце, което бе намерено убито в изхвърлен куфар край Пасарел, се казва Никита Леонтев, родено е в Санкт Петербург и е израснало в Перм, Русия. Това съобщи БНР в понеделник, позовавайки се на свои източници от МВР.

Установена е и самоличността на родителите на детето. Майка му се казва Ана Леонтева и има съмнения, че също е била ликвидирана, но направените до момента ДНК изследвания не доказват по категоричен начин, че именно тя е убитата жена, намерена край Приморско.

Установен е и бащата на 5-годишния Никита, който също е руски гражданин, допълва държавното радио. В "Гранична полиция" обаче не се съдържат данни той да е влизал на територията на България.

Разследващите работят по няколко версии, но засега не разполагат с конкретен заподозрян за убийството на детето. Според неофициалната информация на БНР полицията издирва руски гражданин, с който Ана Леонтева е имало по-скоро финансови отношения. Все още обаче няма доказателства, че този човек може да е замесен в престъплението.

От МВР вече изпратиха на Интерпол и Европол фоторобота, изготвен с цел да се установи самоличността на детето. 5-годишният Никита бе открит удушен в куфар на брега на язовир "Пасарел" на 20 март.

След като публикуваха фоторобота на момченцето, както и снимки на куфар, в какъвто тялото му бе открито, в столичната полиция бяха получени много сведения за убитото дете, но по-голяма част от тях – несъстоятелни, неточни или неясни.

По-рано МВР съобщи, че според окончателните данни на съдебните медици детето е починало от задушаване. Въпреки че е удряно в главата, тези травми не са причина за фаталния край. Детето е било гледано добре, няма следи да е било малтретиран преди убийството.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?