Българин е осъден за участие в международна банда за източване на карти

29-годишният българин Христо Костов бе осъден на 32 месеца затвор от Федералния окръжен съд в Балтимор, САЩ заради участие в международна група за скимиране на информация от дебитни и кредитни карти от банкомати и други АТМ-устройства, съобщи в събота местният вестник "Балтимор сън".

Съдия Катрин Блейк постанови още две години условно наказание под надзор за Костов, както и да възстанови сумата от 47 495 долара. Той бе признат за виновен, че е участвал в конспирация заедно с други български граждани в САЩ и чужбина.

Според обвинението те са използвали скимиращи устройства, внесени от България, и миниатюрни камери за кражба на потребителска информация на различни места в щата Мериленд, след което изпращали информацията по имейл до съучастници в България. С откраднатите данни се кодирали фалшиви банкови карти.

Във връзка с този случай през август м. г. и преди десетина дни присъди получиха още двама българи – Стойчо Лазаров, който се призна за виновен, и Светозар Дамянов, осъден на 75 месеца федерален затвор, както и да възстанови 442 169 долара.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?