Българин е сред 70-те най-влиятелни основатели на финтех индустрията в света

Христо Георгиев влиза с концепцията за интелигентен платежен терминал

Христо Георгиев - основател на финтех компанията "Майпос" АД

Основателят на българската компания myPOS Христо Георгиев е един от 70-те най-влиятелни основатели на бизнеси във финтех индустрията в света. Това става ясно от излязлата книга на Агустин Рубини - "Финтех основатели" (Fintech Founders), която се разпространява от "Амазон" (Amazon).

Книгата представя 70 профила на най-иновативните и успешни основатели в сферата на финансовите технологии.

"Тази книга е посветена на всички хора, които са се хвърлили с главата надолу, слагайки на карта всичко, което имат, за да бъдат шефове сами на себе си и да подобрят живота на другите хора", казва авторът Рубини в предговора на книгата.

Със седемдесет вдъхновяващи интервюта, книгата представя емблематични личности от цял свят, които поставят основите на световната финтех индустрия и формират облика ѝ днес.

Христо Георгиев е включен в книгата заради иноваторския финансов продукт myPOS, който той и неговият екип създават и успешно реализират в цяла Европа, тръгвайки от България.

Продуктът позволява на всеки бизнес (предимно малките и средни търговци) в Европа да приема плащания с карти и да получават и ползват парите си незабавно без допълнителни такси. Затова е и вдъхновяващ пример за модерни платежни услуги, носещи социални и икономически ползи за обществото, посочва Рубини.

Чрез вдъхновяващата история на Христо Георгиев, в изданието остава ценна българска следа за иновация и успех. Това помага за позитивния имидж на България като едно от добрите места в Европа за създаване на водещи финтех продукти и услуги.

"Можем да се гордеем, че над 100 хиляди търговци от малкия и средния бизнес от Европа ползват myPOS, чиято технологична платформа и картова система са създадени в България", споделя Христо Георгиев.

Създаден с мисията да подпомага малкия и средния бизнес, myPOS е продукт за лесно и изгодно приемане на картови и електронни плащания, независимо дали са направени през ПОС терминал, онлайн или през мобилно устройство.

myPOS е първият и все още единствен финансов продукт в Европа, който съчетава безплатна сметка с уникален банков номер и незабавно получаване и ползване на приетите плащания, без допълнителни такси.

Търговците имат достъп до средствата от направената продажба след броени секунди, което, в комбинация с безплатната дебитна карта, им гарантира гъвкавост и свобода да използват паричните потоци по най-ефективния начин.

myPOS предлага не само най-широката гама от интелигентни платежни терминали на Европейския пазар - от джобен размер до десктоп решения, но и богат набор от полезни за всеки бизнес допълнителни услуги. Например искане за плащане по имейл/СМС, МО/ТО онлайн терминал за отдалечено плащане, онлайн чекаут решения и много други.

В България услугата myPOS се предлага от "Майпос" АД, регистриран представител в БНБ.

Споделяне

Още от Общество