Българска щастлива кокошка снесе 185-грамово яйце достойно за Гинес

Собственикът Методи Димитров показва гигантското яйце

Българска свободна кокошка снесе 185-грамово яйце, което е достойно за рекордите на Гинес, съобщи Нова телевизия.

Яйцето е снесено в старопланинското село Дреново, в което живеят 50 жители. То е известно с това, че тук е измерен един от най-чистия въздух у нас.

"Погледнах в полога и видях нещо страшно. Това огромно яйце, което ме изненада много. Как е възможно една дребна кокошка да снесе толкова голямо яйце! Кокошка е, не е щраус", каза собственикът на кокошките Методи Димитров.

За една кокошка определено е важно да изглежда добре. Гурме, фитнес, танци, фризьор, масажи - всички глезотии трябва да са налице, за да е щастлива. Методи не е полагал чак такива грижи, но и неговите кокошки са гледани като кралски особи.

"Аз им говоря. Аз си ги глезя с различни храни. Жито, царевицата ще им я сваря. Фуражът е със сертификат. И свободни са, и щастливи! Тук по поляната си ходят непрекъснато. И може би на това се дължи чудото, което се случи", смята собственикът.

Коя от кокошките на Методи е снесла огромното яйце - не е ясно, но е сигурно, че петелът Фики си е свършил много добре работата.

Според рекордите на Гинес най-тежкото яйце от 454 грама, е снесено в Ню Джърси преди 59 години. Най-голямото яйце в Англия е било 163 грама. Сега и българският гигант ще влезе в историята.

"Измерихме го и показа 185 грама. Съпругата ми видя в интернет - някъде в Китай е имало 180-грамово яйце. Нашето е готово за Гинес", горд е Методи. Той и кучето Барс ще пазят зорко щастливите кокошки и късметлийското яйце.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?