Българското футболно първенство с плейофи и по-малко отбори

Българският футболен съюз (БФС) реши новото първенство в "А" група да започне на 20 юли с участието на 14 отбора, а не както досега 16.

Шампионатът ще има 38 кръга, като след изиграването на първите 26 тимовете ще бъдат разделени на две и ще играят плейофи.

 

И догодина ще изпадат 4 отбора, а на тяхно място ще влязат 2.

 

Така през сезон 2014/15 в "А" група ще има 12 тима.

 

Сезонът в българската футболна "А" група ще завърши на 15 май 2014 година, ако националният отбор не успее да се класира на световното първенство в Бразилия. Ако воденият от Любослав Пенев тим стигне до финалите догодина, тогава датата за последния кръг на "А" група ще бъде изтеглена за по-рано.

 

"Изпълнихме обещанията си за намаляване на групата. Абсолютно на време обявяваме кога ще започне новият шампионат, въпреки че имаше неоснователни критики по този въпрос", каза президентът на БФС Борислав Михайлов.

 

Той съобщи, че БФС е продал телевизионните права за "А" група и турнира за Купата на България на фирмата "Футбол Про Медиа" срещу почти 15 милиона лева за три сезона. 

 

Фирмата е на собствениците на Лудогорец и Левски Кирил Домусчиев и Тодор Батков. 10% процента държат и собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов.

Споделяне

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?