Балкан Ер Тур започва да лети до Москва

Балкан Ер Тур получи разрешение от авиационните власти на Русия да извършва полети до Москва. Полетите ще бъдат четири пъти седмично - в понеделник, вторник, четвъртък и неделя, съобщава Министерство на транспорта и съобщенията. Разрешението влиза е временно и е в сила до 29 март 2003 г.

До споразумение се стигна по време на седмото заседание на българо-руската постоянна работна група по транспорт, която се състоя на 14 и 15 януари 2003 г. в София. Тогава бе подписан споразумителен протокол с резултатите от срещата, един от които бе поетият от руската страна ангажимент до края на февруари да се уреди въпросът с оперирането на българския национален въздушен превозвач "Балкан Ер Тур" на руския пазар.

На първо време това ще стане с предоставяне на места на борда на самолетите на "Аерофлот", съобщава БТА, която се позовава на заседането заместник-министърът на транспорта Милчо Миланов.

Руската страна е дала и принципното си съгласие с предложената от България схема за погасяване на задълженията на авикомпания "Балкан" за аеронавигационно обслужване във въздушното пространство на Русия от 26 000 долара за сметка на изплащането на "Аерофлот" на дълга към България. Размерът на този дълг е около 100 000 долара.

Според Миланов Русия е потвърдила, че приема "Балкан Ер Тур" като национален превозвач на България на мястото на "Балкан". За целта цялата документация, отнасяща се до дейността на новоназначения авиопревозвач в момента се разглежда от руските въздухоплавателни власти, като резултатите се очакват в най-скоро време.

Споделяне

Още от Бизнес