Банка в Скопие влезе във фирмения портфейл на Иво Прокопиев

Към фирмения портфейл на бизнесмена, издателя и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Иво Прокопиев се присъединява и"Интернационална приватна банка" АД, Скопие. Сделката по придобиването на 98.29 на сто от капитала ѝ от страна на  "Алфа Финанс Холдинг", където основен акционер е Прокопиев, е приключила, съобщиха от холдинга. По информация на македонските медии цената на поглъщането е 8 млн. евро.

Новият собственик смята да преструктурира трезора, да вложи значителни инвестиции в нови технологии и човешки ресурси, както и да разшири съществуващата клиентска база и услуги. Целта е да се постигне по-голяма ефективност на дейността, растеж на пазарния дял чрез прилагане на добри европейски практики и покриване на нишови финансови услуги, се посочва в съобщението на купувача.

"Алфа Финанс Холдинг" работи в областта на финансовите услуги, недвижими имоти, индустриални минерали. Успоредно развива инвестиции и в областта на логистиката, строителството и телекомуникациите.

Споделяне

Още от Бизнес