Алън Копле стайл

Бареков влиза в политиката, журналистиката му не помагала

Изпълнителният директор на ТВ7 и Нюз 7 Николай Бареков обяви официално във вторник, че смята да става политик.

"Политиката дава лостове, аргументи и възможности, когато един човек желае да работи в полза на отечеството си и народа си, да го свърши", обясни Бареков, който даде интервю в сутрешния блок на ТВ7, където обикновено се изявява като водещ.

Журналистът, който доскоро заедно с цялата медийна група на Делян Пеевски работеше в полза на ГЕРБ, но сега е техен противник, прогнозира, че партията на Бойко Борисов ще се върне в парламента след като постигне сделка с БСП и ДПС да бъдат заметени следите.

С пълна сила вървят договорките между партиите от типа "стани - да седна". "Сега се интересуваме дали ще сяда Борисов на масата с БСП и ДПС да договаря поредната сделка. Това е опит да се заметат следите. Той видя, че острите мероприятия по време на протестите няма да са му в полза", коментира Бареков.

"Политическият модел в България е приключил", каза той и заключи, че хората искат нови лица, нови формации и промяна. Сегашните политици се страхували от него, защото той не спирал да ги пристиска с журналистическата си работа.

Бареков заяви, че още не е взел решението си дали да прави свой политически проект и че му трябва време, за да го обмисли добре.

“Факт е обаче, че Борисов беше конферансие и обяви, че аз влизам в политиката", припомни той.

В деня на избора на новото правителство на Орешарски, Бойко Борисов оповести, че то е проект на мажоритарния собственик на Корпоративна банка Цветан Василев и контролираната от него медийна група, начело на която е Делян Пеевски. Той допълни, че и "нов проект се готви за зимата" с шефа на ТВ7, който "също е добре подплатен".

"За мен не е проблем да си остана журналист. Все пак тръгнах от събирач на чашите за кафе в БНТ и стигнах до поста изпълнителен директор на най-голямата група телевизии в България", презентира сам себе си Бареков.

Заявката за влизането му в политиката бе направена още по време на националното му турне заедно с екипа на ТВ7, което се проведе през май и юни в много от по-големите български градове. То бе направено под предлог, че обикновените хора ще получат възможност да говорят без цензура.

"Политиката е стигнала дъното. Положението е много трагично. Не може един основател на СИК и най-голяма мутра в държавата, какъвто е Борисов, да излиза и да обвинява, че в кабинета на Пламен Орешарски били назначавани квартални хъшлаци и рекетьори. Съдружник на Пашата и основател на СИК да говори, че някой си келеш работил в застрахователен офис. Това е смешно и цинично", коментира Бареков.

Той напомни как Бойко Борисов хвърли бухалката, за да стане главен секретар на МВР.

"Положението с Царя беше същото, но все пак той е цар. Човек, който няма никакъв опит, дойде и стана премиер. Ами Сергей Станишев? Първият му работен ден беше като премиер. Това е недопустимо. Трябва кардинална промяна, наистина българският преход е на път да приключи по грандиозен начин - политическата система е пред рухване и там са необходими големи промени", каза още Николай Бареков.

Споделяне

Още по темата

Още от България