Берлин: 499 ислямски екстремисти представляват заплаха за Германия

Берлин: 499 ислямски екстремисти представляват заплаха за Германия

Германските власти заявиха, че разглеждат 499 ислямски екстремисти в Германия като потенциална заплаха за сигурността, предаде Асошиейтед прес в петък.

Съобщението бе направено от говорителя на федералното министерство на вътрешните работи Йоханес Димрот след вчерашния арест на трима сирийци, заподозрени в планиране на атентат от името на групировката "Ислямска държава".

Димрот заяви пред репортери в Берлин, че е твърде рано да се правят заключения за въздействието на вчерашните арести върху оценката за сигурността в Германия. Равнището на тревога остава високо, добави той, цитиран от Ройтерс.

Всичките задържани мъже са живеели в бежански центрове, като Димрот посочи, че властите са получавали многобройни сигнали, че заедно с кандидатите за убежище в Германия вероятно идват и ислямски екстремисти, отбелязва Асошиейтед прес.

Федералната прокуратура заяви, че мъжете са възнамерявали да извършват атентат в град Дюселдорф, но не били съставили конкретни планове. Заговорът бе разкрит, след като четвърти заподозрян информирал френските власти по-рано през годината.

Германските власти разследват около 180 заподозрени за тероризъм, които са се завърнали от Сирия или имат връзки с групировки там, заяви в петък федералното министерство на правосъдието, цитирано от Ройтерс.

Споделяне

Още от Европа

Какво очаквате да свърши служебното правителство?