Бетонен къс от мост е паднал върху кола на околовръстното в София

При инцидента не е имало пострадали

Снимка: Нова ТВ

Бетонен къс от мост на Околовръстния път в София е паднал върху автомобил, съобщи "Нова телевизия", пред която потърпевш шофьор разказа за инцидента.

Парчето е паднало върху автомобила на Иван Стоянов, като е счупило предното стъкло и е смачкало капака на колата. Водачът на автомобила не е пострадал.

Мъжът първоначално не е подал сигнал в полицията, но по-късно размислил и се обадил в районното управление.

Мостът, от който се е откъснало парчето, е построен преди повече от 30 години и до момента не му е правен основен ремонт, каза Васил Начевски, директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" в Столичната община. Той заяви, че сега ще се вземат спешни мерки за обезопасяване на моста.

Над 200 мостови съоръжения в страната са в недобро състояние, съобщи преди дни Пирин Пенчев, председател на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

Освен това близо половината тунели от републиканската пътна мрежа крият риск от инциденти. Това установи проверка, направена след като в началото на февруари жена загина в тунела "Ечемишка" на магистрала "Хемус" от паднала част от осветителната конструкция върху автомобила.

В момента се чака решението на междуведомствена група, които от тунелите да бъдат затворени за преминаване. Два – във Велиико Търново и край Ловеч крият много висок риск от падащи късове от тях.

Заедно с проверките на републиканската пътна инфраструктура, която се стопанисва от държавата, и някои общини започнаха проверки на улици и съоръжения - част от градските територии.

От четвъртък в Пловдив също започнаха ремонти на подлези, в които има течове.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?