Безплатни чадъри и шезлонги има на 11 плажа у нас

Безплатни чадъри и шезлонги има на 11 плажа у нас

Чадърите и шезлонгите на 11 плажа у нас по Черноморието са безплатни това лято, съобщи Министерството на туризма.

От ведомството информират,че през последния месец са проверили 125 охраняеми и 6 неохраняеми плажа.

Целта - да се установи дали се спазват споразуменията за намаляване на цените на плажните принадлежности, предлагани от концесионерите и наемателите.

Плажовете с безплатни плажни принадлежности отдадени на концесия са "Ривиера", "Буните 2", "Обзор Мотела", "Бургас - север", "Бургас - централен", "Приморско - централен", "Къмпинг "Нестинарка".

Останалите четири плажа без такса за чадър и шезлонг са "Шкорпиловци - юг", "Ахелой", "Атанасовска коса", "Царево Централен". Те са отдадени под наем.

На други 50 плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг е в диапазона от 1 до 5 лева с ДДС. Концесионерите на 48 места са намалили цените за чадър и шезлонг с 50 и повече процента.

На 23 морски плажа, от заявилите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг е в диапазона от 1 до 5 лева с ДДС. На 22 морски плажа наемателите са заявили намаляване на цените на чадър и шезлонг с 50 и повече процента.

На 4 морски плажа е установено, че не се предоставят изобщо чадъри и шезлонги и съответно предложението за намаление е неприложимо. Те са: "Рибарски", "Батовски", "Созопол – запад част 2" и "Минерален басейн – юг".

Към настоящия момент са изготвени 19 споразумения с наематели и 48 споразумения с концесионери или общо 67 споразумения.

На някои от морските плажове се предлагат зони с безплатни плажни принадлежности, но те не влизат в статистиката.

Споделяне

Още от България