Билетите за софийския зоопарк може да поскъпнат

Билетите за софийския зоопарк може да поскъпнат

С 2 лева да поскъпнат билетите за възрастни за софийската зоологическа градина. Идеята е за еднократно влизане в парка възрастните да плащат 6 лева вместо сегашните 4 лева. Билетите за деца на 3 години ще останат по 2 лева. За по-малките посетители вход не се плаща.

Това предлага директорът на общинското предприятие Добромир Бориславов.

Идеята е след поскъпването да се предлага семеен билет за двама възрастни и две деца на цена от 12 лева. При това положение стойността на входа за възрастни остава 4 лева.

Бориславов предлага и по-висока такса за лятното училище в зоологическата градина – от 60 на 100 лева за 5 дни.

Целта е да се увеличат приходите на дружеството и 10% от тях да остават в него, за да може да се подобри и предлаганата услуга. Като общинско предприятие бюджетът на зоологическата градина се формира с решение на общинския съвет. С пари от бюджета на общината обаче се правят и ремонтите зоопарка.

За догодина от зоопарка планират да пуснат повече услуги за посетителите и да рмотират две детски площадки в градината. Сред новите услуги е и предлагането на специални колички за семейства с малки деца, тъй като в градината е забранено влизането с велосипеди, тротинетки и други подобни.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?