Според лекарите от "Токуда"

Битото бебе Никол няма да има увреждания

Битото бебе Никол няма да има увреждания

Състоянието на новородената Никол, която беше бита от акушерка в болница "Софиямед", се подобрява и бебето няма да има увреждания в резултат на жестокия побой. Това съобщиха от болница "Токуда", където бебето е настанено за лечение.

Резултатът от извършеното изследване с ядрено-магнитен резонанс е показал, че мозъкът на бебето се възстановява добре и бързо.

Никол вече е извадена от кувьоз и сложена на термолегло. Според лекуващите я лекари тя няма да има увреждания.

Междувременно анонимна служителка в "Софиямед" разказа пред Нова телевизия, че е постоянна практика в болницата да се сливат смени и да се дават 24-часови и дори 36-часови дежурства. Преди ден от ръководството на болницата заявиха, че акушерката Емилия Ковачева, нанесла побоя над бебето, е дала по свое желание 24-часовото дежурство.

Разказът на анонимната ѝ колежка потвърждава, че предимно сестрите и санитарите в болницата предпочитат да сливат 12-часовите си смени, тъй като работят и на второ място или пък им се налага да пътуват от провинцията.

"Те карат двойни и тройни дежурства почти всеки път, има случаи, в които по 3-4 дни сестра не се прибира вкъщи", разказва жената.

Двойните дежурства са направили впечатление на жена, родила в АГ-отделението преди няколко месеца.

Публична тайна е, че сливането на дълги дежурства се практикува във всички болници в по-голяма или по-малка степен в зависимост от броя на персонала.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?