Бивш местен лидер на "Обединени патриоти" призна участие в трафик на мигранти

Бивш местен лидер на "Обединени патриоти" призна участие в трафик на мигранти

Бившата лидерка на костинбродската структура на Национален фронт за спасение на България Анелия Велева се призна за виновна по повдигнатите ѝ обвинения за трафик на хора, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив. Велева и други петима обвиняеми са сключили извънсъдебни споразумения с държавното обвинение и предстои одобряването им съда. Анелия Велева се е споразумяла за 3-годишна условна присъда с изпитателен срок от пет години.

Тя беше задържана заедно с други петима българи на 22 юли на автомагистрала "Тракия" край Войводиново за трафик на шестима нелегални мигранти. По-късно Велева беше пусната с мярка "подписка", тъй като, според съда, няма доказателства за участието ѝ в престъпната схема, а само основанието, че живее на съпружески начала с друг от задържаните.

По-късно Окръжният съд в Пловдив я върна в ареста.

Веднага след обявяването на случая Анелия Велева депозира оставката като председател на партийната организация на НФСБ в Костинброд и заявление за прекратяване на членството ѝ в партията.

В мотивите си тя посочи, че е станала обект на негативна медийна кампания именно поради партийната ѝ обвързаност и заради участието на НФСБ в правителството. Велева обясняваше тогава, че е била набедена за престъплението и няма никаква съпричастност към извършването му. Сега се оказва, че не е била набедена.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?