Бивш полицай е арестуван за обир на инкасо автомобил

Бивш служител на МВР е арестуван по подозрение за участие в обир на инкасо автомобил в София. Според данни на полицията той заедно с двама съучастници е ограбил инкасо на обменно бюро във вторник привечер. Тримата са нападнали колата около 17.40 часа на улица "Чаталджа".

С автомобил те препречили пътя на инкасото, счупили с чукове стъклата, напръскали със спрей шофьора и взели торба, в която имало около 50 000 лева в различна валута.

Полицаите, които следели триото от четири месеца, започнали преследване и в крайна сметка заловили първо един от извършителите, а после и останалите двама. При обиски в домовете на арестуваните били намерени и по-голямата част от откраднатите пари.

Шефът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Ангел Антонов обясни, че през 2009 г. арестуваният бивш служител на МВР е бил уволнен дисциплинарно за изнасяне на служебна информация.

39-годишният мъж бил криминален разузнавач, като е работил основно по разкриване на грабежи. Работата по случая продължава, като се проверява съпричастността на задържаните към други обири в София и страната.

Споделяне

Още от България