Бивша подчинена на Путин ще се занимава с кадрите на НТВ

Бивша подчинена на руския президент Владимир Путин поема кадровата и финансовата политика на телевизия НТВ, съобщи електронното издание Лента.РУ.

В официалния сайт на НТВ е посочено, че Тамара Гавраилова е назначена а първи заместник на генералния директор.

Тя ще ръководи финансовото планиране и бюджета, юридическата и кадровата политика на канала, а също и с въпросите, свързани развитието и усъвършенстването на корпоративното управление на телевизията.

От 1993 година Тамара Гавраилова е ръководила Комитета по външните връзки на кметство Санкт-Петербург, като по това време неин началник е бил действащият в момента президент Владимир Путин.

Назначението на Тамара Гавраилова, според Лента.Ру, е съвсем логично с оглед на това, че всички ключови постове в държавата се дават на петербургския екип и бившите съслужители на президента.

Подобна политика планирано се провежда от 2001 година, когато НТВ премина под контрола на "Газпром-Медиа", следователно и под контрола на държавата.

Кадровата политика на НТВ е и пряко свързана с борбата за влияние над телевизионния канал от двете държавни телевизии -"Първи" и "Русия", на които им е изгодно падането на рейтингите на техния пряк конкурент. Ако НТВ успее да си върне част от зрителите, това ще доведе до ново яростно съперничество между "Русия" и "Първи".

Госпожа Афанасиева е заявила, че последната година и половина НТВ се е намирала в ужасяваща ситуация. Каналът по същество е загубил своето управление и никой от сътрудниците не е знаел за какво отговаря. В Останкино практически напълно открито се е говорило за това, че се разграбват пари, отделяни под предлог за нови проекти и сега от новият генерален директор Владимир Кулистиков и неговия екип зависи дали ще може НТВ да върне загубените си позиции.

Споделяне

Още от Свят