Близки на прокурор Гешев и Ваклин се оказват бизнес-партньори

Не чета по хигиенни съображения и заради КТБ, каза обвинителят

Близки на прокурор Гешев и Ваклин се оказват бизнес-партньори

Детелина Ханчева, с която живее зам.-главният прокурор Иван Гешев, е съдружник с бизнес-партньора на строителния предприемач Александър Ваклин - Марио Кърковски, съобщи Фрогнюз. Ваклин е основният свидетел по делото срещу бившата кметица на Младост Десислава Иванчева, наскоро осъдена на 20 години затвор за поискан от него подкуп.

Ханчева е съдружник с Кърковски във фирмата "Отеа" ООД, сочи справка в Търговския регистър. Това дружество е собственост на Ханчева и фирмата "М Консулт 95" ЕООД. Неин управител е Кърковски, който се появява и в няколко други дружества. В едно от тях- "МС Консулт 2004" - той е съдружник с Ваклин. Миналия април тази фирма е прехвърлена на трети човек.

Жената до Гешев е купувала имоти от друга фирма на Кърковски - "МС Консулт 2010", пише Фрогнюз. Става дума за апартамент и паркомясто в столичния район Зона Б-17.

Заместник-главният прокурор Иван Гешев отказа да коментира по същество изнесеното във "Фрогнюз". "Не чета "Фрог" по хигиенни съображения. Държа да ме цитирате. Не го чета и предвид това, че по делото "КТБ", по което съм прокурор, има ясни твърдения и доказателства за свързаност на журналисти и тази медия с подсъдими лица, намиращи се в Белград, респективно подсъдимия Василев. Така че очаквам всякакви неща, които могат да излязат от този сайт и не се учудвам", каза той пред Mediapool.

Споделяне

Още по темата

Още от България