Близо 14 млн. пушачи в света са минали на IQOS

Близо 14 млн. пушачи в света са минали на IQOS

Нагреваемите тютюневи изделия за IQOS са третата най-продавана марка тютюневи изделия на пазарите, където се предлага бездимното устройство. Техният глобален пазарен дял е достигнал 5.5% в края на 2019 г., показва финансовият отчет на "Филип Морис Интернешънъл" (ФМИ) за миналата година.

13.6 млн. пълнолетни пушачи по света вече са преминали на устройството IQOS, а 9.7 млн. от тях са преминали изцяло към бездимната алтернатива, която се предлага на 52 пазара в света.

През 2019 г. обемите на продажби на ФМИ на нагреваемите тютюневи изделия нарастват до 44.2% в световен мащаб, докато обемите на доставките на цигари спадат с 4.5%, Плановете на концерта са да увеличи обема на продажбите си в глобален мащаб на нагреваемите тютюневи изделия с над 30% през 2020 г.

"Продължаваме със значителен напредък в трансформацията към бъдеще без дим, като бездимните ни продукти вече заемат 8% дял от обема на доставките ни и почти една пета от нетните ни приходи," заяви Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИ, след публикуването на финансовия отчет.

Споделяне

Още от Бизнес