Близо 1500 души са минали през "Пирогов" по Великден, само трима заради алкохол

Близо 1500 души са минали през "Пирогов" по Великден, само трима заради алкохол

Близо 1500 души са потърсили лекарска помощ от началото на празничните дни до понеделник в болница "Пирогов", обявиха оттам. 200 от тях са били хоспитализирани. Според доктор Кирил Христов от хирургичното отделение на болницата, празничните дни са били стандартни, като не е имало по-тежки случаи.

През Детската травматология на "Пирогов" са преминали общо 151 деца. 30 от тях са останали за празниците в болницата, посочи говорителят на лечебното заведение Мария Пойразова. Един от случаите е на 9-годишно момче, което пострадало на ски пистата в Банско и е докарано с няколко счупвания.

В Токсикологията на болницата са регистрирани само три случая на алкохолни натравяния през празничните дни. Единият е на 42-годишен мъж, които е приет с 2.3 промила алкохол в кръвта. 67-годишен пациент пък е постъпил на 12 април с 2.27 промила алкохол.

Един е случаят на препил непълнолетен през почивните празнични дни. Това е 16-годишно момче, което на купон е изпило бутилка водка. В резултат на това е било настанено в болницата с 1.8 промила алкохол в кръвта.

Споделяне

Още от България